Besök Skellefteå – en plats för alla

Det är kanske inte alla som direkt tänker på Skellefteå när det är dags för semesterplaner. Tätorten Skellefteå är dock en plats som passar vuxna, såväl som barn och erbjuder mängder med olika sevärdheter och aktiviteter. Här finner du allt från campingar till 3-stjärniga hotell att spendera din tid på, men vanligast är att man slår upp ett tält eller tar med sin husbil/husvagn till Bygdsiljums camping.

Något som har lockat många besökare till centralorten är den LEGO-utställning som finns att se. Utställningen anses vara den största i hela Sverige och här finner man kända karaktärer från bland annat Star Wars-filmerna. Att LEGO enbart skulle vara till för barn är alltså en myt som denna utställning tar kol på direkt och oavsett intresset för Star Wars, så är detta helt klart en plats att besöka.

Skellefteå erbjuder något för alla, det är en sak som är säker. Friluftslivet är stort och Bygdeträsk samlar många amatör och sportfiskare från olika delar av landet. Här är laxfisket mycket populärt, men fiskarter som abborre, gös och brax finns också tillgängliga.

Slå dig ner i en av Skellefteås vackra parker eller njut av naturen genom att glida runt i skärgården. För att besöket ska vara så givande som möjligt finns det många sätt att planera resan redan hemifrån. Online kan du boka allt från liftkort till Bygdesiljumsbacken och beställa ditt fiskekort till Bygdeträsk. För att ta dig en tur till skärgården kan du även boka dessa biljetter online och du finner även information om när och hur du tar dig till båten.

Efter en heldag i Skellefteås natur slår du dig sedan med fördel ner för en fika i staden eller tar dig en kopp kaffe på en parkbänk. Har du sedan tillräckligt med energi kvar så bör du ta dig en titt förbi Stackgrönnans båtmuseum eller Skellefteå museum för att lära dig mer om kommunen.