Vad bör man ha med sig?

Planering, planering och åter planering. Det är det som gäller för att göra campingresan så bra som möjligt. Trots att man kanske kommer ha tillgång till affärer eller befinner sig i samma land som man själv bor, är det mycket som behöver plockas med för en mer njutningsfull och mindre stressfull campingtur.

  • Ett campingäventyr är aldrig komplett utan ett härligt familjespel. Spel som boule eller kubb är mycket vanliga och kan spelas från en låg ålder. Detta har gjort spelen mycket populära och eftersom det är relativt billiga att inhandla behöver man inte göra av med alldeles för mycket pengar.
  • I Bygdsiljum finns det många fantastiska vatten. Älskar du att fiska är fiskespö ett måste, men man bör heller inte glömma bort att ta med sig badkläder och en picknickfilt för de varmaste dagarna.
  • Fundera på maten. Bor ni i husvagn eller husbil finns troligtvis kokplattor och ett kylskåp, vilket gör matlagningen betydligt mer bekväm. Bor man i tält kan det vara bra att tänka på konserver och annan typ av mat som håller sig utan kylskåp. På Bygdsiljums camping finner du en mataffär och ett café om behovet uppstår.
  • En sommar utan skrubbsår? Trodde inte det. Se till att ha med er en förbandslåda med plåster, bandage, kompresser och sårtvätt. Det är inte ovanligt att lek och stoj orsakar några uppskrapade knän, vilket snabbt lindras med plåster och pussar.
  • Sist men inte minst, grillen! Har du inte tillgång till en egen grill går det bra att använda sig av en engångsgrill. Det finns få saker som är så trevliga som att lägga en ordentlig bit kött på grillen och sedan avnjuta denna under en varm sommarkväll. Även en frysväska kan vara bra att ha med sig, så att du kan se till att drycken alltid håller sig kall och läskande.