Vad kostar det att campa?

Vad kostnaden för en campingtur kommer att ligga på beror självklart på hur man väljer att campa. Spenderar du ditt äventyr ute i skog och mark behöver det inte kosta mycket pengar alls, medan man på en campingplats behöver vara beredd på att betala en tält- eller ställplats för bilen. Denna summa är vanligtvis väldigt låg och på Bygsiljums campingen ligger den för tillfället på 100-175 kronor per dygn.

Vill man göra sin camping så billig som möjligt gör man helt rätt i att försöka ta med sig så mycket egen mat som möjligt. Bor man i husvagn eller husbil finns det oftast ett kylskåp där man kan förvara allt från pastasallader till smaskiga piroger. Det är heller inte ovanligt att man tar fram grillen under campingturen, vilket också är ett självklart val för de allra flesta gäster på Bygdsiljum. Bor man i tält brukar det vanligtvis vara lättare att ta med sig mat i form av konserver, men är detta inte lockande nog kan man alltid använda sig av campingens mataffär eller café där man kan köpa allt från mat till godsaker.

Vet du med dig redan innan du ska resa iväg att du kommer vara borta under en längre tid, så kan man även boka sin plats per månad. Dessa priser ligger högre än dygnspriset, men räknar man priset per dag så tjänar man in en hel del pengar som kan användas för andra roliga aktiviteter. Priset för att hyra en tältplats eller en ställplats utan el ligger på cirka 1200 kronor i månaden. Är det el du önskar ligger priset på 3500 kronor. Det finns självklart för- och nackdelar med båda alternativen om man ser utifrån kostnaderna, men att ha el tillgängligt gör troligtvis semestern mer bekväm, åtminstone om du använder husbil eller husvagn, då ett tält sällan behöver el på samma sätt.